29 Mayıs 2014 Perşembe

AVOKADO VE SALATALIK İLE SOMON TARTAR

Bir kalın dilim somon füme
2 dal frenk soğanı, ince kıyılmış
Yarım limonunun suyu
1 adet  salatalık, soyulmuş
Yarım avakado, kabuğu soyulmuş
1 dal taze tarhun otu, ince kıyılmış
 tuz ve karabiber


1.            Somon fümeyi  küpler halinde doğrayın
2.            Salatalığı soyduktan sonra dörde bölüp içindeki çekirdekli kısmıkullanmayacağımız için çıkarın. Dış kısmını ufak küpler halinde doğrayalım
3.            Avakado hariç malzemelerin tümünü bır cukur kaseye alıp ezmeden karıştır
4.            Kabuğu soyulmuş yarım avakadoyu da  ufak küpler halinde doğra Somonlu karışıma ekleyip ezmeden karıştırın

5.            Servis tabağına alıp üzerine 1 dal frenk soğanından serpip servis yapın afıyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder