FALAFEL
Malzemeler
• 3/4 Su Bardağı Kuru Nohut
• 1 Büyük Boy Soğan-Kuru
• 2 Diş Sarımsak
• + Yemek Kaşığı Doğranmış Maydonoz
• 1 Çay Kaşığı Kimyon
• ! Çay Kaşığı Kişniş
• 1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Tarif
• Nohutları bri gece önceden bol soğuk suya
koyun.
• Nohutları süzün ve bir tencereye alıp bol
su ekleyin. Kaynamaya bırakın. 10 dakika yüksek ateşte kaynatın. ateşi düşürün
ve 2 dakika kadar kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş kaynatın.
Çıkartıp süzün.
• Nohutları mutfak robotunun içine
doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, kimyon, kişniş ve kabartma tozu ile
birlikte koyun. Tatlandırmak için tuz ve biber ekleyin. Karışım yoğun bir
kıvama gelinceye kadar mutfak robotunu çalıştırın.
• Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar
yapın ve hafifçe düzleştirin. Derin bir tavada, 5cm derinliğinde yağı, karışım
eklendiğinde cızırdayacak kadar kızdırın. Falafeli altın sarısı gibi oluncaya
dek, gruplar halinde kızartın. Kağıt havlunun üzerine çıkartın ve diğerlerini
kızartırken çıkardıklarınızı sıcak tutun.Sıcak pide ekmeğinin yanında arasında,
salata ve yoğurtla servis yapın.afıyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder